Zpráva o strategickém plánování výboru ČSPM ČLS JEP (Paliativní medicína, 2024)
Paliativní medicína a péče jsou v českém prostředí etablující se obory, které teprve utvářejí a formují své místo ve zdravotním systému, ladí vazby a nastavují hranice s jinými obory – a nadále tak trochu bojují o své místo na slunci, o uznání kolegů ze zavedenějších oborů medicíny a o to stát se běžným „standardem“.