Mezinárodní standardy pro dětskou paliativní péči: Od projektu IMPaCCT k projektu GO-PPaCS: Překlad publikace https://doi.org/10.1016/j.jpainsymman.2021.12.031 (Paliativní medicína, 2023)
Překlad původního příspěvku https://doi.org/10.1016/j.jpainsymman.2021.12.031, publikovaný pod otevřenou licencí CC BY-NC-ND se souhlasem autorů. Citujte původní zdroj. Na stránkách časopisu Paliativní medicína je překlad otevřeně dostupný mimo předplatné, po bezplatné registraci.Mezinárodní skupina odborníků v oblasti DPP revidovala v projektu GO-PPaCS (Global Overview – PPC Standards) standardy DPP. Tento článek přináší aktualizaci zohledňující různorodost prostředí, zdrojů a nově vznikajících výzev v oblasti DPP. Překlad více než 40stránkového odborného článku (hlavní článek a 6 dodatků), který se týká standardů dětské paliativní péče, je pro odbornou komunitu v České republice nevídaným počinem. A to tím více, že překlad článku a jeho následná revize vznikaly v úzké spolupráci sekcí dvou odborných společností se zapojením řady odborníků.Erratum 25. 8. 2023: V textu překladu bylo nesprávně uvedeno na straně 13 v části Vývojové potřeby - Standardy: "V plánech DPP musejí být zohledněny vývojové potřeby novorozenců, dětí a  dospívajících". Správné znění, které od tohoto data najdete i v publikovaném dokumentu, je "V plánech DPP musejí být zohledněny vývojové potřeby kojenců, dětí a  dospívajících".