(untitled) (Paliativní medicína, 2022)
V prvním čtvrtletí tohoto roku vyšla monografie expertky na medicínské právo Barbory Steinlauf s názvem „Právo a péče v závěru života. Rozhodování na pomezí intenzivní medicíny a paliativní péče“. Již samotný název monografie odkazuje na vybrané téma, kterým se autorka dlouhodobě zabývá, a proto s ním má bohaté zkušenosti. Text je věnován jak teoretickým, tak i praktickým tématům z klinického prostředí, která bývají v zahraniční literatuře nazývána jako „end-of-life decisions“.