(untitled) (Paliativní medicína, 2021)
Česká společnost paliativní medicíny letos již počtvrté udělila při příležitosti své výroční konference v Plzni cenu za významný přínos a ceny za příkladnou praxi v kategorii lékař, sestra a nelékařské profese. Smyslem těchto cen je zviditelnit a vzdát hold skvělým osobnostem paliativního světa, které však často kvůli své skromnosti a zaujatosti konkrétní prací nebývají na paliativní scéně tolik vidět. Kandidáti na ocenění jsou navrhování nejčastěji svými kolegy a spolupracovníky. Těmi, kteří mohou zblízka vidět jejich kvality. Jsem rád, že se díky cenám o těchto mimořádných lidech můžeme dovídat i my ostatní. Výše uvedené úvahy o zviditelnění těch, kdo pracují ve skrytosti, neplatí pro laureáta ceny za významný přínos pro rozvoj paliativní péče v ČR. Jeho tvář a jeho stopa jsou zřetelně vidět téměř ve všech významných oblastech paliativní péče. Jeho vizionářství spojené s životní energií a nezdolností stály u zrodu řady projektů. Z letošních laureátů mám upřímnou radost a přeji jim hodně sil a elánu do dalších let