(untitled) (Paliativní medicína, 2023)
V rámci projektu GO-PPaCS uskutečnila skupina odborníků na dětskou paliativní péči z celého světa revizi původních IMPaCCT standardů s cílem standardy aktualizovat s ohledem na specifika různých kontextů péče. Postupnými kroky, které zahrnovaly identifikaci oblastí zájmu, rešerši literatury v databázi MEDLINE, odborné stanovisko jednotlivých autorů ve specifických oblastech jejich expertízy a následně harmonizaci plánovaného výstupu, jakož i kritické hodnocení prvního draftu práce, vznikl obsáhlý ucelený text, zaměřený na dětskou paliativní péči, a to ve velmi širokém pojetí. Proces vzniku české verze Standardů dětské paliativní péče GO-PPaCS a ukázku efektivní a příkladné spolupráce sekcí dvou odborných společností přibližuje tento příspěvek.