Podání trombocytů v dětské paliativní péči: doma nebo v nemocnici? (Paliativní medicína, 2021)
Kazuistika ilustrující problematiku podávání transfuzních prostředků v domácí péči. Na příkladu pětiletého chlapce s relapsem akutní myeloidní leukémie (se selháním a ukončením kurativní léčby) popisujeme se zřetelem na nově vydané „Doporučení k domácí transfuzi v kontextu poskytování paliativní péče“ rozvahu paliativního týmu k indikaci podání transfuzního přípravku a jeho podání v domácím versus nemocničním prostředí.
Keywords: dětská paliativní péče; trombocyty; transfuze