Pohledem hematologa: k doporučením domácí transfuze v kontextu poskytování paliativní péče v ČR (Paliativní medicína, 2021)
V tomto čísle Paliativní medicíny vychází společný doporučený postup odborných společností – Společnosti pro transfuzní lékařství ČLS JEP a České společnosti paliativní medicíny ČLS JEP k podávání domácích transfuzí.Z hematologického pohledu bych chtěla čtenářům přiblížit, vysvětlit a vyzdvihnout některé body doporučení a podtrhnout bezpečnost podání transfuzních přípravků v indikovaných případech v domácím prostředí.