Intenzivní budování základů paliativní péče v Albertinu (Paliativní medicína, 2021)
Vizí Albertina je zapojení se do sítě poskytovatelů specializované lůžkové paliativní péče. V Pardubickém kraji je pouze jedno zařízení, a to hospic v Chrudimi. Chybí paliativní týmy v okolních nemocnicích. Jsou dostupné pouze mobilní týmy, které uspokojí potřebupaliativní péče v domácím prostředí. Výše zjištěné informace nemohou saturovat potřebu paliativní péče v celém kraji.V současné chvíli intenzivně pracujeme na základech vybudování paliativní péče v Albertinu.