Truchlení jako komplexní síť – předběžná formulace konceptu (Paliativní medicína, 2021)
V textu předkládáme předběžnou formulaci konceptu komplexní sítě truchlení. Navazujemepři jeho formulaci jak na obecnější rámec znovu-učení se světu (Attig), tak na výstupy empirických výzkumů, a na teorii komplexních sítí. Předpokládáme, že každé truchlení je unikátní komplexní sítí s vlastním počtem uzlů a hran, byť se v truchlení mohou objevovat stejná společenství uzlů. V článku také základně diskutujeme možnosti aplikace tohoto teoretického pohledu, stejně jako jeho limity a možné přínosy.
Keywords: truchlení; komplexní síť; teorie truchlení; znovu-učení se světu