Jaký smysl má vytváření konceptu a jak jej přeložit do srozumitelné řeči? Editorial (Paliativní medicína, 2021)
Proč vytvářet složitý teoretický koncept truchlení, když nejdůležitější je plná lidská přítomnost druhé osoby, podpora a útěcha v době těžké ztráty? Proto, aby to mohla být pro truchlícího podpora účinná a vědomá a stejně tak proto, aby člověku v pomáhající profesi byla poskytnuta opora, která muže ulehčit jeho nesnadnou roli.