Zpráva z konference „Psychedelic Medicine in End-Of-Life Care“ (Paliativní medicína, 2021)
Konference „Psychedelic Medicine in End-Of-Life Care“, věnovaná plně psychedelikům v paliativní péči, proběhla online 21.–22. 5. 2021 pod záštitou kalifornské nadace Hospice Giving Foundation a byla historicky první akcí tohoto typu (https://hospicegiving.org/symposium2021/). Hlavní přednášející Ira Byock poskytl doporučení, jak k tomuto fascinujícímu a kontroverznímu tématu přistoupit. Místo cynismu, který vede k terapeutickémunihilismu, navrhuje zdravý skepticismus. Nutno podotknout, že Byock sám působídíky svému opatrnému nadšení a rozsáhlé erudici jako velmi důvěryhodný ambasador.