Neurologická paliativní péče (Paliativní medicína, 2021)
Paliativní medicína je specializovaný obor pečující o pacienty se závažným onemocněním. Jejím cílem je zlep-šování kvality života prostřednictvím symptomatickéléčby, léčby bolesti a úlevy od stresu a zátěže spojenýchse závažnou diagnózou. Je indikovaná současně s kurativní léčbou v kterémkoliv věku nebo fázi onemocnění.