Role psychologa v dětském nemocničním paliativním týmu (Paliativní medicína, 2021)
Článek představuje práci psychologa v Týmu dětské podpůrné péče Fakultní nemocnice Motolv Praze. Paliativní medicína stojí na týmové spolupráci odborníků různých profesí, které sevzájemně doplňují, a společně nabízejí dětskému pacientovi a jeho rodině komplexnípodpůrnou a paliativní péči. Článek popisuje, v čem je role psychologa specifická, a přibližujepráci psychologa dětského paliativního týmu v podmínkách nemocničního prostředí.Mezi hlavní expertizu klinického psychologa dětského paliativního týmu v motolské nemocnicipatří psychologická a psychoterapeutická práce s nemocným dítětem, jeho rodiči a takésourozenci, reflexe po konzultaci a mezioborové rozvahy s ošetřujícími lékaři v problematicepsychologických potřeb dítěte a rodiny