Symptomatická léčba dušnosti (nejen) u covid-19 (Paliativní medicína, 2021)
Doporučený postup pro symptomatickou léčbu dušnosti (nejen) u covid-19 sice vychází z obecných doporučení pro léčbu dušnosti u pokročilého onemocnění a pro léčbu dušnosti v závěru života, současná pandemie však výrazně akcentuje některé aspekty symptomatické léčby dušnosti, a to jak na úrovni klinické, tak na úrovni organizační či systémové.