Doporučené postupy na závěr života a paliativní péči v prostředí intenzivní medicíny vydané Evropskou společností intenzivní medicíny (ESICM) (Paliativní medicína, 2024)
Na podzim letošního roku byla publikována doporučení Evropské společnosti intenzivní medicíny (ESICM) týkající se paliativní péče a péče na konci života v prostředí intenzivní medicíny. Tato doporučení byla představena na výročním kongresu ESICM v Barceloně, kde jim byl věnován celý multidisciplinární blok. Poskytují konkrétní, hmatatelné nástroje, které mohou být široce implementovány, a zároveň nastavují standard pro budoucí výzkum v této oblasti.