Poznámky z evropského setkání nemocničních kaplanů v Praze (Paliativní medicína, 2024)
Ve dnech 10.–14. 4. 2024 proběhlo v Praze evropské setkání kaplanů působících ve zdravotnictví, o kterém jsme informovali v předchozím čísle časopisu Paliativní medicína. Jde o pravidelnou událost, pořádanou obvykle ve dvouletých intervalech Evropskou sítí nemocničních kaplanů (European Network of Health Care Chaplaincy, ENHCC). Jednotlivé konzultace (jak jsou setkání oficiálně nazývána) nabízí množství odborných sdělení, ale také příležitostí pro neformální setkání, navázání spolupráce a sdílení dobré praxe mezi kaplany z různých koutů Evropy.