Co je nového v předatestačním vzdělávání a na IPVZ v paliativě (Paliativní medicína, 2024)
V posledním desetiletí došlo v paliativní péči v ČR k významnému vývoji. A to ve většině oblastí, počínaje rozvojem paliativy v domácím prostředí, v nemocnicích i paliativních ambulancích. Dochází i k rozvoji paliativy v lůžkových hospicích s postupným pokrýváním i těch krajů, kde tato služba zatím dostupná nebyla. Zároveň vznikají paliativní lůžka v nemocnicích. A samozřejmě nesmíme zapomenout na bouřlivý rozvoj dětské paliativní péče.