Mezinárodní standardy dětské paliativní péče GO-PPaCS - náměty k zamyšlení (Paliativní medicína, 2023)
Vydání českého překladu GO-PPaCS (Global Overview - Paediatric Palliative Care Standards) - mezinárodních standardů pro dětskou paliativní péči - má potenciál stát se jednou z formujících událostí dalšího vývoje dětské paliativní péče u nás. Jedná se o konsenzuální dokument široké skupiny odborníků napříč státy s různými kulturními a socioekonomickými podmínkami, s různým nastavením zdravotních  a sociálních systémů, s různými modely  pregraduální i postgraduální výuky, samotné zdravotnické praxe i nástrojů  sledování kvality péče. Dosáhnout jakéhokoliv konsenzu nemusí být vůbec jednoduché. O to víc  je tento rozsáhlý dokument cennější.