Víra v posmrtnou existenci: mezi spirituálním bypassem, copingem a rozvojem v procesu truchlení (Paliativní medicína, 2023)
Článek konceptuálně vymezuje rozdíly mezi spirituálním bypassem, copingem a rozvojem ve vztahu k víře v posmrtný život. Koncepty jsou zkoumány ve vztahu k projevům, dopadům a charakteristice spirituality. Z hlediska využité metody zpracování vychází předkládaný text z tvorby typologie, tak jak ji definuje Jaakkolová. Z uvedené typologie jsou vyvozeny možná doporučení pro odbornou podporu truchlícím.
Keywords: truchlení; spirituální bypass; spirituální rozvoj; pokračující vazba; posmrtný život; typologie; spirituální coping