(untitled) (Paliativní medicína, 2022)
Přehledový článek seznamuje s nálezem německého Spolkového ústavního soudu z 26. února 2020 ohledně právní úpravy asistovaného sebeusmrcení. Příspěvek představuje hlavní teze a argumentační nástroje odůvodnění tohoto soudního rozhodnutí. Zasazuje vše do daného právního rámce a kontextu lékařského étosu a jejich vývoje. Poukazuje na důsledky nálezu a na očekávané projednávání nové právní úpravy odpovídající tomuto rozhodnutí.