(untitled) (Paliativní medicína, 2021)
Dítě se narodí, nadechne, matka si ho přiloží k prsu a začne ho krmit. Krmení dítěte je zcela elementární, pudová činnost každého rodiče. Možná i proto je problematika přerušení přísunu živin v pediatrii tak delikátní otázkou. Na úvod je nutné zdůraznit, že nikdy nebráníme přísunu tekutin či jídla dítěti, které chce jíst a je schopné jíst bezpečně. Případy, že by dítě z vlastní vůle přestalo jíst s cílem zemřít jsou tak vzácné (pokud vůbec existují), že nejsou v odborné literatuře popsány.