(untitled) (Paliativní medicína, 2021)
Založení Sekce geriatrické paliativní péče České společnosti paliativní medicíny České lékařské společnosti J.E. Purkyně (ČSPM) podpořil výbor ČSPM v listopadu 2016. Ustavující setkání s volbou 5členného výboru proběhlo 12. 4. 2017 v Jihlavě během I. klinického dne ČSPM, jehož tématem byla geriatrická paliativní péče. Iniciátorem založení a prvním vedoucím sekce byl MUDr. Ladislav Kabelka, Ph.D., od ledna 2021 je vedením pověřena MUDr. Dana Hrnčiariková, Ph.D. V současnosti má Sekce geriatrické paliativní péče 35 členů. Cílem sekce je sbližovat a vzdělávat lékařské i nelékařské odborníky zejména v oblastech paliativní péče a geriatrie a zajišťovat systematický rozvoj tohoto segmentu paliativní péče.