(untitled) (Paliativní medicína, 2021)
Paliativní medicína je specializovaný obor pečující o pacienty se závažným onemocněním. Jejím cílem je zlep- šování kvality života prostřednictvím symptomatické léčby, léčby bolesti a úlevy od stresu a zátěže spojených se závažnou diagnózou. Je indikovaná současně s kurativní léčbou v kterémkoliv věku nebo fázi onemocnění.