(untitled) (Paliativní medicína, 2021)
V červnu 2019 jsem přijal nabídku stát se mentorem Tý- mu dětské podpůrné a paliativní péče FN Motol v Praze v rámci dvouletého grantu EU. Přesto, když jsem byl požádán, abych zhodnotil shody a rozdíly mezi zdravotnickým systémem v ČR a v Kanadě a mezi dětskou paliativní péčí v obou zemích, měl jsem zprvu pocit, že jsem dosud neměl dostatek příležitostí získat patřičný vhled do české mentality a českého zdravotního systému, abych byl schopen takové srovnání učinit. Pandemie mi sice nedovolila intenzivní osobní zkušenost v rámci grantu, jak bylo původně plánováno, nicméně virtuální spojení, které udržuji s českou komunitou paliativní medicíny, zřetelně ukázalo některé rozdíly a shody, o nichž jsem slýchal od členů Týmu dětské podpůrné a paliativní péče FN Motol.