(untitled) (Paliativní medicína, 2021)
Článek představuje práci psychologa v Týmu dětské podpůrné péče Fakultní nemocnice Motol v Praze. Paliativní medicína stojí na týmové spolupráci odborníků různých profesí, které se vzájemně doplňují, a společně nabízejí dětskému pacientovi a jeho rodině komplexní podpůrnou a paliativní péči. Článek popisuje, v čem je role psychologa specifická, a přibližuje práci psychologa dětského paliativního týmu v podmínkách nemocničního prostředí. Mezi hlavní expertizu klinického psychologa dětského paliativního týmu v motolské nemocnici patří psychologická a psychoterapeutická práce s nemocným dítětem, jeho rodiči a také sourozenci, reflexe po konzultaci a mezioborové rozvahy s ošetřujícími lékaři v problematice psychologických potřeb dítěte a rodiny