(untitled) (Paliativní medicína, 2024)
Pracovníci hospice jsou si vědomi důležitosti rodinných příslušníků v péči o nemocného, domácí hospicová péče by bez jejich účasti vůbec nebyla možná. Členové multidisciplinárního týmu hospice podporují rodinné příslušníky, aby pro ně byla péče o nemocného zvládnutelná, reflektují jejich důležité potřeby, které pak pomáhají svými intervencemi naplňovat. Cílem předkládaného výzkumu bylo analyzovat vliv hospicové péče na naplněnost důležitých potřeb rodinných příslušníků. Pro zjištění důležitosti a naplněnosti jejich potřeb byl využit dotazník FIN (Family Inventory of Needs). Z výsledků statistického zpracování byl zjištěn významný vliv hospicové péče na naplněnost potřeb pečujících v doméně Základní informace, Informace o léčbě a péči, Komfort.