(untitled) (Paliativní medicína, 2024)
Článek se pokouší o definici spirituality, která by odpovídala středoevropskému chápání. Představuje tři základní narativní kategorie, které nemocní používají při mluvení o své spiritualitě. Zabývá se otázkou možného měření spirituality. Poukazuje na výzkumy, které popisují vliv spirituality na pohodu pacientů. A na závěr na základě těchto výzkumů rekonstruuje možné copingové strategie a jejich zdroje.